Cheerleading

Cheerleadingin alalajeja on kaksi, cheertanssi ja cheerleading. Näistä nimenomaan jälkimmäistä voi harjoitella Bouncessa. Lajina cheerleading on näyttävä ja haastava kilpaurheilulaji, jonka harrastajamäärät kasvavat Suomessa jatkuvasti. Laji koostuu stunteista eli nostoista sekä akrobaattisista osista, mikä tekee kilpailuohjelmasta näyttävän ja yllätyksellisen.

Cheerleadingissä voi kilpailla neljässä eri ikäluokassa: lapset (7-13v.), juniorit (12-16v.), aikuiset (yli 15v.) ja klassikot (yli 18v.). Kilpailuihin voi osallistua harrastemielessä tai tavoitteellisemmin tähdäten esimerkiksi SM- tai jopa kansainvälisen tason kilpailuihin.

CHEERLEADING KILPALAJINA (lähde: Suomen Cheerleadingliitto)

Sarjan vaatimuksena ovat muun muassa ilma-akrobatia eli pyramidit, nostot sekä korkeat heitot, permantoakrobatia sekä omalle joukkueelle suunnatut kannustushuudot. Kilpailusäännöissä on määritelty jokaisen ikä- ja taitotason kilpailuohjelman pakolliset elementit. Arvosteluperusteina ovat mm. tekninen vaikeus, koreografian monipuolisuus, suorituspuhtaus ja esittäminen. Ohjelman kesto 2.30 minuuttia ja sarja kilpaillaan 14m x 16m turvamatolla. Joukkuekoko max. 24 hlöä + varamiehet ja spotterit. Tuomareita on viisi, joilta kaikilta on mahdollista saada 100 pistettä, jolloin maksimi kokonaispistemäärä on 500 p. Lisäksi ohjelman teknisiä elementtejä ja mahdollisia vähennyksiä tarkkailevat tekniset tuomarit.