Harrastajan polku

Bouncen nuorimmat jäsenet ovat noin 1-vuotiaita, jotka temppuilevat vapaamuotoisesti inspirovassa ympäristössä Minibounce ryhmässä opetellen motorisia perustaitoja yhdessä vanhemman kanssa. Minibounce ryhmästä voi siirtyä MiniLiikkariin (2-4v). Miniliikkarissa harjoitellaan ohjaajan johdolla motorisia perustaitoja ja temppuillaan yhdessä oman vanhemman kanssa. Lisäksi ryhmä opettaa lapsille leikkimistaitoja, ryhmässä toimimista sekä ohjeiden kuuntelua. Miniliikkari ryhmästä voi hieman vanhempana (n. 3-4 -vuotiaana) siirtyä MiniNinjoihin. MiniNinjat opettelevat perusliikuntataitoja ja ketteryyttä, kuten kiipeilyä, kierimistä ja kuperkeikkoja leikin kautta, trampoliineja tietenkään unohtamatta. Mininijoissa harjoitellaan noin 6-7 -vuotiaaksi asti.

Trampoliinivoimistelun ja cheerleadingin harrastajaksi on puolestaan mahdollista siirtyä noin 7-vuotiaana. Molemmissa lajeissa on mahdollista kehittyä seurassamme kilpailijaksi asti. Trampoliinilla ja cheerleadingissä edistyneet urheilijat tekevät hyvin haastavia liikkeitä, jotka on opittu turvallisesti vaihe vaiheelta. Kerran viikossa harjoittelevien harasteryhmien lisäksi Bouncessa pääsee harjoittelemaan harrasteryhmissäkin useamman kerran viikossa. Nuorten treeniryhmä harjoittelee samalla porukalla kahdesti viikossa. Cheerleadingissa harrastekilpajoukkueet harjoittelevat kahdesti viikossa, ja kilpajoukkueet kolmesti viikossa. Cheerleadingin harrastekilpajoukkueet Blooming ja Blissful toimivat hyvänä pohjana urheilijalle, jolla on intoa ja kiinnostusta urheilla kilpajoukkueessa.

Keväällä 2022 käynnistyneet uudet Bouncy-ryhmät ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa lajia entistä tavoitteellisemmin. Bouncy-ryhmissä harjoituksia järjestetään harrastajan iästä riippuen 2-3 kertaa viikossa. Bouncyssä kiinnitetään huomiota erityisesti liikkeiden oikeaoppisiin perustekniikoihin ja lajinomaiseen oheisharjoitteluun, jotta lajissa pitkälle kehittyminen olisi mahdollista. Bouncy-ryhmiä suositellaan erityisesti niille harrastajille, joiden tavoitteena on päästä tulevaisuudessa trampoliinivoimistelun kilparyhmiin. Bouncyyn voi hyvin ilmoittautua myös sellaiset harrastajat, joilla kilpaileminen ei olisikaan vielä mielessä. Tärkeintä on, että tykkää harjoittelemisesta ja haluaa kehittyä niin lajiliikkeissä kuin lajiosaamista tukevissa monipuolisissa liikuntataidoissakin!

Edellä mainittujen ryhmien lisäksi on ryhmiä aikuisille. Harrastetoiminnassa on mahdollisuus osallistua harrastekilpailuihin ja suorittaa Voimisteluliiton merkkejä (startti-, pronssi-, hopea-, kulta- ja timanttimerkki), mutta kilpaileminen ja merkkien suorittaminen ei ole ollenkaan välttämätöntä. Taitotasolta toiselle siirtymisen mahdollisuudesta tiedotetaan harrastajaa erikseen henkilökohtaisesti. Näin varmistetaan, että harjoittelu on oikessa suhteessa taitotasoon ja varmistetaan turvallinen harjoittelu.

Mikäli harrastajan toiveena on päästä mukaan kilpatoimintaan, katsotaan harrastajan yleistä liikkumisen monipuolista taitavuutta ja liikkumishistoriaa. Trampoliinitaidot tai harrastajan ikä ei välttämättä määritä sitä, valitaanko hänet kilparyhmään. Kilparyhmään mahtuu yleensä vain yksittäisiä uusia harrastajia vuodessa.

Harrastajat ja kilpailijat viihtyvät meillä yleensä useita vuosia. Kokemus niin harraste- kuin kilpatoiminnasta on äärimmäisen arvokasta ja pidämme lajiosaajat, niin trampoliinin kuin cheerleadinginkin, erittäin mielellään lajin parissa. Oman harrastus- tai kilpauran päättyessä tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden jäädä mukaan seuratyöhön esimerkiksi ohjaajan, valmentajan, tuomarin tai muun seuratoimijan roolissa. Koulutamme tuomareitamme ja ohjaajiamme niin pitkälle kuin halua on. Kysy lisää mahdollisuuksia kokopäiväisiltä työntekijöiltämme!