Harrastajan polku

Bouncen nuorimmat jäsenet ovat noin 1-vuotiaita, jotka temppuilevat Minibouncessa opetellen motorisia perustaitoja yhdessä vanhemman kanssa. Minibounce ryhmästä voi hieman vanhempana (n. 3-4 -vuotiaana) siirtyä MiniNinjoihin. MiniNinjat opettelevat perusliikuntataitoja ja ketteryyttä, kuten kiipeilyä, kierimistä ja kuperkeikkoja leikin kautta, trampoliineja tietenkään unohtamatta. Trampoliinivoimistelun ja cheerleadingin harrastajaksi on puolestaan mahdollista siirtyä noin 7-vuotiaana. Molemmissa lajeissa on mahdollista kehittyä kilpailijaksi asti. Trampoliinilla ja cheerleadingissä edistyneet urheilijat tekevät hyvin haastavia liikkeitä, jotka on opittu turvallisesti vaihe vaiheelta. Lisäksi seuralla on motivoituneille ja useampia kertoja viikossa harjoitteleville nuorille tarjolla oma ryhmänsä, nuorten treeniryhmä, joka mahdollistaa tavoitteellisemman ja samalla porukalla tapahtuvan harjoittelun. Näiden ryhmien lisäksi on ryhmiä aikuisille ja perheille (koko perhe pomppii, 4 – 11-vuotiaat lapset + aikuiset) sekä freestyle-ryhmä vapaampaa pomppimista kaipaaville. Harrastetoiminnassa on mahdollisuus osallistua harrastekilpailuihin ja suorittaa Voimisteluliiton merkkejä (startti-, pronssi-, hopea-, kulta- ja timanttimerkki), mutta kilpaileminen ei ole mikään välttämättömyys. Taitotasolta toiselle siirtymisen mahdollisuudesta tiedotetaan harrastajaa erikseen henkilökohtaisesti. Näin varmistetaan, että harjoittelu on oikessa suhteessa taitotasoon ja varmistetaan turvallinen harjoittelu.

Mikäli harrastajan toiveena on päästä mukaan kilpatoimintaan, katsotaan harrastajan yleistä liikkumisen monipuolista taitavuutta ja liikkumishistoriaa. Trampoliinitaidot tai harrastajan ikä ei välttämättä määritä sitä, otetaanko hänet kilparyhmään. Kilparyhmään mahtuu yleensä vain yksittäisiä uusia harrastajia vuodessa.

Harrastajat ja kilpailijat viihtyvät meillä yleensä useita vuosia. Kokemus niin harraste- kuin kilpatoiminnasta on äärimmäisen arvokasta ja pidämme lajiosaajat, niin trampoliinin kuin cheerleadinginkin, erittäin mielellään lajin parissa. Oman harrastus- tai kilpauran päättyessä tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden jäädä mukaan seuratyöhön esimerkiksi ohjaajan, valmentajan, tuomarin tai muun seuratoimijan roolissa. Koulutamme tuomareitamme ja ohjaajiamme niin pitkälle kuin halua on. Kysy lisää mahdollisuuksia kokopäiväisiltä työntekijöiltämme!