Trampoliinivoimistelu kilpalajina

Trampoliinivoimistelussa kilpaillaan maailmanlaajuisesti neljässä eri lajissa; yksilö-, synkro- ja tuplaminitrampoliinilla sekä tumblingilla. Yksilötrampoliinilla kilpailtiin ensi kertaa olympialaisissa Australian Sydneyssä vuonna 2000.

Trampoliinivoimistelun lajit ovat näyttävyydessään, yllätyksellisyydessään ja herkkyydessään omaa luokkaansa. Jännitystä riittää usein aivan kilpailun loppuun asti, eikä lopputulos ole selvä ennen viimeisen kilpailijan viimeistä ojennusta. Kilpailuissa tehdään mahdollisimman korkeita, tyylipuhtaita ja vaikeita liikkeitä, joita eri tehtäviin määrätyt tuomarit arvostelevat. Kilpailusuoritus vaatii täydellistä keskittyneisyyttä, jonka takia kilpailuissa mahdolliset häiriötekijät minimoidaan parhaan suorituksen saavuttamiseksi.

Trampoliinivoimistelu on niin aloittelevalle kuin kokeneellekin kilpailijalle äärimmäisen herkkä laji, jossa pienetkin virheet tai haasteet keskittymisessä saattavat muuttaa suorituksen suunnan silmänräpäyksessä. Tämä luo osaltaan lajin kiinnostavuuden ja jopa koukuttavuuden. Huipulle pyrkivän trampoliinivoimistelijan tulee ennen kaikkea tiedostaa lajin herkkyys ja hyväksyä epäonnistumiset. Lajin herkkyyden ja epäonnistumisten sietäminen vaatii nöyryyttä, mutta myös lujaa kehittymisen ja menestymisen tahtoa. Usein kilpailuissa ei voitakaan sillä hetkellä taitavin voimistelija, vaan se, jonka pää kestää parhaiten kilpailun tuomia paineita.

Bouncessa kilpailijat harjoittelevat pääasiassa trampoliinilla ja tuplaminitrampoliinilla. Urheilijamme ovat menestyneet vuosien saatossa niin kansallisilla kuin kansainvälisillä areenoilla. Tähän mennessä paras kansainvälinen saavutus on vuoden 2018 nuorten EM-kisojen synkron finaalipaikka ja seitsemäs sija. Lue bouncelaisten saavutuksista lisää täältä!

Lue lisää trampoliinivoimistelussa kilpailemisesta täältä!