Vastuullisuus

Bounce Espoo ry noudattaa toiminnassaan urheiluyhteisön reilun pelin periaatteita sekä urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa, jossa otetaan huomioon turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, hyvä hallinto, ympäristö ja ilmasto sekä antidoping asiat. Me seurana haluamme tarjota turvallisen ja laadukkaan harrastustoimintaympäristön jokaiselle lapselle, nuorelle ja aikuiselle sekä kaikille seuran toiminnassa mukana oleville työntekijöille, valmentajille, ohjaajille sekä vapaaehtoisille.  

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.​ Tähtiseura kehittää kotimaista seurakulttuuria päivittäin kohti parempaa. Toimintaa tarkastellaan ja kehitetään säännöllisesti. Tähtiseurassa olet parhaassa seurassa ja voit luottaa, että toiminta on laadukasta ja vastuullista. Tähtiseuran laatuohjelmassa on määritelty laatutekijät, jotka Tähtiseuran tulee täyttää. Voimisteluseura Bounce on saanut olympiakomitean myöntämän Voimistelun lasten ja nuorten tähtiseuratunnuksen. Tähtimerkki on lupaus laadusta. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan vastuullisesti, kuunnellaan ja kannustetaan osallistujia, reagoidaan ympärillä tapahtuviin muutoksiin, toimitaan modernisti ja vaikutetaan toimintaympäristöön.​ Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan ja kehittyä.

Vastuullisen toimintakulttuurin kehittämistyötä teemme Voimisteluliiton Tähtitason vastuullisuusaskeleita toteuttaen.


Tästä pääset tutustumaan Bouncen vastuullisuustyöhön: Vastuullisuustyö

Olemme seurassamme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti. Kaikilla on oikeus ja velvollisuus ilmoittaa, mikäli herää epäily epäeettisestä tai väärinkäytöksisestä toiminnasta. 
Epäasiallinen käytös ei kuulu seuramme toimintaan. 

Seurassamme on nollalinja kiusaamiselle ja kaikenlaiselle epäasialliselle kohtelulle. Jos koet tai näet epäasiallista käytöstä, olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä riikka@bounce-espoo.fi tai puh. 045 314 0847. Käsittelemme kaikki yhteydenotot luottamuksellisesti. 

Lisäksi alla on listattuna asiantuntijatahoja, joihin kuka tahansa voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Palveluista saat apua ja tukea erilaisiin tilanteisiin.  

Apua nuorten mielenterveysongelmiin  
Nuorten netti

Keskusteluapua kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa matalalla kynnyksellä ja ilman lähetettä
Mieli ry

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti 
Sekasin Chat

Keskusteluapua asiantuntijan kanssa kiusaamisesta, häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta
Et ole yksin -tukipalvelu

Keskustele asiantuntijan kanssa nettikiusaamisesta. 
Sua varten somessa

Urheilun eettiset rikkomukset, doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuus 
SUEK ILMO

 

Bouncen arvot

  • Turvallisuus
  • Hauskuus
  • Laatu
  • Yhteisöllisyys