Kilparyhmään?

BounCen kilparyhmiin vapautuu paikkoja aina silloin tällöin. Yksittäiset paikat täytetään sopivan hakijan ilmaantuessa. Mikäli vapaita paikkoja on useampia, järjestetään yhteinen hakutilaisuus, johon kaikki halukkaat voivat osallistua. Tilaisuudessa hakijalta testataan erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten ketteryyttä, liikkuvuutta, voimatasoa sekä lajitaitoja. Edellä mainittujen rinnalla hyvin tärkeää on hakijan oma motivaatio ja innokkuus lajin harrastamista kohtaan. Vapaita kisaryhmäpaikkoja tai tulevia hakutilaisuuksia voi kysellä valmennuspäälliköltä.

BOUNCY-RYHMÄSTÄ KILPARYHMÄÄN

Bouncella aloittaa kevätkaudella 2022 uudenlaisia trampoliinivoimistelun harrasteryhmiä. Uudet Bouncy-harrasteryhmät ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa lajia entistä tavoitteellisemmin. Bouncy-ryhmissä harjoituksia järjestetään harrastajan iästä riippuen 2-3 kertaa viikossa. Bouncyssä kiinnitetään huomiota erityisesti liikkeiden oikeaoppisiin perustekniikoihin ja lajinomaiseen oheisharjoitteluun, jotta lajissa pitkälle kehittyminen olisi mahdollista. Bouncy-ryhmiä suositellaan erityisesti niille harrastajille, joiden tavoitteena on päästä tulevaisuudessa trampoliinivoimistelun kilparyhmiin. Bouncyyn voi hyvin ilmoittautua myös sellaiset harrastajat, joilla kilpaileminen ei olisikaan vielä mielessä. Tärkeintä on, että tykkää harjoittelemisesta ja haluaa kehittyä niin lajiliikkeissä kuin lajiosaamista tukevissa monipuolisissa liikuntataidoissakin!

Bouncy-ryhmissä harjoitellaan liikuntataitojen lisäksi tärkeitä sosiaalisia taitoja ja sellaisia taitoja, joita tulee hallita harrastajan siirtyessä mahdollisesti myöhemmin kilparyhmään. Pitkäjänteisyys, asteittainen vastuun ottaminen omasta harjoittelusta, yritteliäisyys ja epäonnistumisten sietäminen ovat hyvinkin oleellisia asioita, mikäli harrastajalla on toiveissa jatkaa jossain vaiheessa kilpailijaksi. Vaikka kyseessä on yksilölaji, niin harjoituskavereiden ja valmentajien kunnioittaminen, luottamus ja hyvä yhteishenki ovat avainasemassa harjoitusten viihtyvyyden ja optimaalisten oppimisolosuhteiden varmistamisessa.

Bouncy Mikrot (7-9v.) harjoittelee kahdesti viikossa, joista toisella kerralla keskitytään lajiharjoitteluun trampoliinilla ja toisella harjoituskerralla monipuolisia liikuntataitoja vahvistavaan oheisharjoitteluun (esim. tuplaminitrampoliini, airtrack, akrobatia, koordinaatio, liikkuvuus). Bouncy Minit (10-12v.) ja Bouncy Junnut (13v.+) harjoittelevat lajitaitoja trampoliinilla kahdesti viikossa ja lajia tukevaa monipuolista oheisharjoittelua järjestetään kerran viikossa (esim. tuplaminitrampoliini, airtrack, akrobatia, kehonhallinta, lihaskunto, liikkuvuus). Ryhmät tekevät yhteistyötä oheisharjoittelussa keskenään ja osaksi myös Bouncen kilparyhmien kanssa.

LAJINVAIHTAJAT

Trampoliinivoimistelussa voi päästä hyvinkin pitkälle, vaikka lajia ei aloittaisikaan vielä aivan pienenä. Tärkeintä on monipuolisten liikuntataitojen oppiminen varhaislapsuudessa sekä monipuolinen ja aktiivinen liikkuminen sen jälkeen. Toisesta kilpalajista trampoliinivoimisteluun vaihtavat saattavat kehittyä alkuun lajitaidoissa nopeastikin, kunhan perustaidot ja kehonhallinta ovat alunperin hyvällä mallilla.

Toisessa lajissa aktiivisesti harjoitelleiden ja kilpailleiden lajinvaihtajien kanssa suunnittelemme yksilöllisen etenemisen trampoliinivoimistelussa ja siihen parhaiten soveltuvan ryhmän. Trampoliinivoimistelun tekniikat eroavat muiden voimistelulajien tekniikoista, mutta ahkeralla ja sinnikkäällä harjoittelulla uudet tekniikat oppii nopeasti. Eniten lajinvaihtajia tulee yleensä voimistelun muista lajeista, mutta myös esimerkiksi luistelusta, uimahypyistä, tanssista ja cheerleadingistä. Mikäli teiltä löytyy lajinvaihtaja, jota kiinnostaa kilpaileminen trampoliinivoimistelussa, niin olettehan yhteydessä valmennuspäällikköön marleena@bounce-espoo.fi

CHEERLEADING-KILPARYHMÄÄN

Bouncella on kaksi cheereadingin level 1-kilpajoukkuetta, jotka harjoittelevat kolmesti viikossa. Joukkueista Brave kilpailee level 1 -nuoremmissa (s. 2013-2011) ja Brisk vanhemmissa (s. 2011-2009). Joukkueisiin pääsee pääsääntöisesti valintatilaisuuden kautta, joka järjestetään noin kerran kaudessa. Mahdollisuuksien mukaan joulun alla voidaan järjestää myös täydennyshaku. Mikäli joukkueissa on tilaa, on kilpajoukkueeseen mahdollista päästä myös kesken kauden kokeilemaan olemalla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen cheerleading@bounce-espoo.fi

Joukkueet Blooming ja Blissful (s. 2015-2009) harjoittelevat kisaamista kerran kaudessa järjestettävissä level 1 harrastekilpailuissa. Joukkueet treenaavat kahdesti viikossa, ja joukkueisiin ovat tervetulleet urheilijat myös ilman lajitaustaa.