Ella Korhonen (seniorit)

* Miksi harrastat tramppaa, mitä se sinulle antaa?
Harrastan tramppaa koska rakastuin lajiin jo pienenä. Pienenä hyppiminen oli vaan niin kivaa. Nyt vanhempana hyppiminen on edelleen yhtä kivaa.
Lajissa yhdistyy esteettisyys ja voima. Se kiehtoo minua. Minua kiehtoo myös vapauden tunne hyppiessä ja onnistumiset, joita kokee jokaisessa treenissä sekä kilpailuissa. Vastaavasti minua kiehtoo myös epäonnistumiset, joita tulee myös paljon.
Lajissa haetaan täydellisen puhtaita ja tekniikalta täydellisiä liikkeitä. Oppiminen ei lopu koskaan, mistä tykkään ja tietty treenikaverit on iso plussa.
Rakastan sitä, miltä liikkeet näyttävät, kun ne ovat virheettömiä. Vielä enemmän rakastan sitä, miltä täydellisten liikkeiden tekeminen tuntuu.
Laji antaa minulle voimaa, iloa, onnistumisia ja epäonnistumisia. Laji ja minun valmentaja ovat opettaneet minulle paljon ja kasvattaneet minua.

* Mitä laji vaatii harrastajaltaan? Entä huipulle tähtäävältä voimistelijalta?
Laji vaatii ennen kaikkea halua. Jos tykkää hyppiä trampoliinilla niin saa ja pitää hyppiä. Siitä se lähtee ihan jokaisella.
Huipulle tähtäävällä pitää olla motivaatio kohdallaan. Rohkeutta, luottamus itseensä ja luottamus valmentajaan sekä päättäväisyyttä. Kilpailunhalu on myös tärkeä. Mutta kaikkein tärkein on halu hyppiä ja ilo, minkä saa hyppimisestä.

* Sinun mielestäsi tärkeimmät (psyykkiset/fyysiset) ominaisuudet (hyvällä) hyppijällä?
Psyykkisiä ominaisuuksia hyvällä hyppijällä on mm. päättäväisyys, sisu, keskittymiskyky ja paineensietokyky.
Minun mielestä psyykkisiä ominaisuuksia pitää oppia. Vaikka esim. paineensietokyky olisi toiselle luonnostaan helpompaa, ei se tarkoita, ettetkö sinä voisi oppia tätä taitoa.
Fyysisiä ominaisuuksia on vaikeaa rajata tiettyihin. Monipuolisuus on todella tärkeää lajissa. Jos tärkeimmät ominaisuudet pitäisi valita ne olisivat nopeus, voima ja liikkuvuus.

* Mitkä ovat erityisvahvuutesi hyppijänä? Missä haluaisit ennen kaikkea vielä kehittyä?
Fyysisiä vahvuuksia minulla on nopeus ja liikkuvuus. Olen myös sisukas ja kilpailunhaluinen.
Kehittämistä on aina fyysisissä ominaisuuksissa ja niitä haluan aina kehittää.
Erityisesti haluan kehittää itseäni psyykkisesti. Paremmaksi urheilijaksi, paremmaksi keskittyjäksi ja paremmaksi kilpailijaksi. Haluan oppia hyödyntämään luonnettani ja sen ominaisuuksia, jotta saisin itsestäni parhaan mahdollisen voimistelijan.

* Millaista on huipulle tähtäävän trampoliinivoimistelijan arki?
Arki on todella aikataulutettua: Aamutreeneistä kouluun ja koulusta takaisin treeneihin. Koulu ja urheilu kulkee todella käsikädessä arjessa ja tukee toisiaan. Varsinkin minulla urheilulukiossa.
Lajitreenejä treenihallilla on noin kuusi kertaa viikossa. Lisäksi kotona tulee tehtyä palauttavaa harjoittelua. Kun tähtää huipulle on voimistelija joka päivä ja kokoajan. Se voimistelija, joka on treenihallilla, on myös kotona ja koulussa. Sama voimistelija pysyy, vaikka ympäristö muuttuu.

* Terveiset tuleville kisaajille/harrastajille?
Uskalla unelmoida. Usko itseesi. Uskalla kokeilla. Jaksa treenata niin hyvinä kuin huonoina päivinä.
Tässä seurassa ja kisaryhmässä on hyvä kasvaa, oppia, onnistua ja epäonnistua. Kuusi vuotiaasta asti olen jaksanut hyppiä ja oppia uutta. Vielä täysi-ikäisenäkin riittää motivaatiota ja iloa hyppiä.