Urheilijan polku

Bouncen nuorimmat jäsenet ovat noin 2-vuotiaita MiniLiikkarissa monipuolisesti vanhempien kanssa liikkuvia lapsia. Miniliikkarissa harjoitellaan ohjaajan johdolla motorisia perustaitoja ja temppuillaan yhdessä oman vanhemman kanssa. Lisäksi ryhmä opettaa lapsille leikkimistaitoja, ryhmässä toimimista sekä ohjeiden kuuntelua. Miniliikkari ryhmästä voi siirtyä noin 4-vuoden iässä Minininjoihin tai Mikrocheerien Butterfly ryhmään. Minininjat ja mikrocheerit opettelevat ennen kaikkea perusliikuntataitoja monipuolisten temppuratojen, sekä pelien ja leikkien kautta. Lisäksi Mininijoissa tutustutaan trampoliinivoimistelun perustaitoihin ja mikrocheereissä puolestaan cheerleadingin alkeisiin ikätasolle sopivalla tavalla. Minininjoissa ja mikrocheereissä harjoitellaan noin 6-7 -vuotiaaksi asti.

Trampoliinivoimistelun ja cheerleadingin harrasteryhmiin on puolestaan mahdollista siirtyä noin 6-7-vuotiaana. Molemmissa lajeissa on mahdollista kehittyä seurassamme kilpailijaksi asti. Trampoliinilla ja cheerleadingissä edistyneet urheilijat tekevät hyvin haastavia liikkeitä, jotka on opittu turvallisesti vaihe vaiheelta. Kerran viikossa harjoittelevien harrasteryhmien lisäksi Bouncessa pääsee harjoittelemaan harrasteryhmissäkin useamman kerran viikossa. Cheerleadingissa harrastekilpajoukkueet harjoittelevat kahdesti viikossa, ja kilpajoukkueet kaksi tai kolme kertaa viikossa, riippuen tasosta. Cheerleadingin harrastekilpajoukkueet Blueberry, Blooming ja Blissful toimivat hyvänä pohjana urheilijalle, jolla on intoa ja kiinnostusta urheilla kilpajoukkueessa.

Keväällä 2024 aloitti uusi Bouncy esikilparyhmä joka ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa trampoliinivoimistelua useamman kerran viikossa, entistä tavoitteellisemmin. Bouncy esikilpa harjoittelee kolme kertaa viikossa. Bouncy esikilpa kiinnitetään huomiota erityisesti liikkeiden oikeaoppisiin perustekniikoihin ja lajinomaiseen oheisharjoitteluun, jotta lajissa pitkälle kehittyminen olisi mahdollista. Bouncy esikilparyhmää suositellaan erityisesti niille harrastajille, joiden tavoitteena on päästä tulevaisuudessa trampoliinivoimistelun kilparyhmiin. Bouncy treeniryhmä on tarkoitettu yli 12 – vuotiaille, jotka haluavat harjoitella useamman kerran viikossa ilman paineita kilpailemisesta tai tähtäämisestä kilpatasolle.  Tärkeintä on, että tykkää harjoittelemisesta ja haluaa kehittyä niin lajiliikkeissä kuin lajiosaamista tukevissa monipuolisissa liikuntataidoissa!

Edellä mainittujen ryhmien lisäksi Bouncella on aikuisille trampoliinivoimistelun harrasteryhmiä sekä cheerleadingin aikuisten harrastejoukkue. Harrastetoiminnassa on mahdollisuus osallistua harrastekilpailuihin ja suorittaa Voimisteluliiton merkkejä (startti-, pronssi-, hopea-, kulta- ja timanttimerkki), mutta kilpaileminen ja merkkien suorittaminen ei ole ollenkaan välttämätöntä. Taitotasolta toiselle siirtymisen mahdollisuudesta tiedotetaan harrastajaa erikseen henkilökohtaisesti. Näin varmistetaan, että harjoittelu on oikeassa suhteessa taitotasoon ja varmistetaan turvallinen harjoittelu.

Mikäli harrastajan toiveena on päästä mukaan trampoliinivoimistelun kilpatoimintaan, katsotaan harrastajan yleistä liikkumisen monipuolista taitavuutta ja liikkumishistoriaa. Pelkästään trampoliinitaidot tai harrastajan ikä eivät määritä sitä, valitaanko hänet kilparyhmään. Trampoliinivoimistelun kilparyhmään mahtuu yleensä vain yksittäisiä uusia harrastajia vuodessa.

Harrastajat ja kilpailijat viihtyvät meillä yleensä useita vuosia. Kokemus niin harraste- kuin kilpatoiminnasta on äärimmäisen arvokasta ja pidämme lajiosaajat, niin trampoliinin kuin cheerleadinginkin, erittäin mielellään lajin parissa. Oman harrastus- tai kilpauran päättyessä tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden jäädä mukaan seuratyöhön esimerkiksi ohjaajan, valmentajan, tuomarin tai muun seuratoimijan roolissa. Koulutamme tuomareitamme ja ohjaajiamme niin pitkälle kuin halua on. Kysy lisää mahdollisuuksia kokopäiväisiltä työntekijöiltämme!

Alla olevissa kaavioissa on esitetty sekä trampoliinivoimistelun, että cheerleadingin urheilijan polut. Polut on tehty erillisinä selkeyttämään toimintaa. Harrastajan on kuitenkin mahdollista vaihtaa polulta toiselle missä vaiheessa tahansa. Tällöin katsotaan, missä vaiheessa urheilijan polkua ollaan menossa ja pohditaan ohjaajan/valmentajan sekä seuran työntekijän kanssa yksilöllisesti, mikä ryhmä tai joukkue olisi sopiva yksilölle taitotason ja omien tavoitteiden mukaan.  

Jokainen harrastaja etenee polulla yksilöllistä tahtia omien taitojen ja tavoitteiden mukaan. Poluilla ei myöskään ole pakko edetä jatkuvasti eteenpäin vaan jokainen harrastaja voi itse valita mihin asti polulla haluaa edetä ja mitkä omat tavoitteet ovat.