BounCen urheilijoita on valittu Suomen joukkueeseen kevään Euroopan mestaruuskilpailuihin. Trampoliinivoimistelun EM 2020 kilpaillaan 7.-10.5. Göteborgissa Ruotsissa. BounCesta junioreiden yksilötrampoliinilla kilpailee Kiia Kukkonen. Aiemmin Kiia on edustanut Suomea PM- ja WAGC-kilpailuissa, mutta EM-kilpailussa hän on mukana ensimmäistä kertaa. ”Vaikka olenkin kilpaillut jo useassa kansainvälisessä kilpailussa, odotan jo innolla uudenlaista kokemusta EM-kisasta. Kaikki kisat ovat erilaisia ja on kiva päästä hyppimään taas uudelle areenalle!”

Aikuisten yksilö- ja synkrotrampoliinilla nähdään tänä vuonna niin ikään sinivalkoista väriä. Senioreissa Suomea edustavat BounCen Ella Korhonen ja Reea Eräheimo. Molemmat voimistelijat olivat mukana myös EM-kisojen junioriluokassa vuonna 2018. Tällöin Ella ylsi parinsa Oona Tujulan kanssa synkrokilpailun finaaliin sijoittuen lopulta seitsemänneksi, mikä on toistaiseksi paras saavutus synkrossa EM-tasolla. Ella lähteekin tämänvuotisiin kisoihin hyvät muistot mielessään. ”Odotan jo EM-kisaa, koska pääsen jälleen edustamaan Suomea. On hienoa näyttää ihmisille, mitä uutta olen parin viime vuoden aikana oppinut ja kuinka paljon olen urheilijana kasvanut.”

Trampoliinivoimistelun aikuisten EM-kilpailussa on kautta aikojen ollut vain yksi suomalainen osallistuja, vuonna 2018 Tampereen Voimistelijoiden Elsa Walden. Suomalaista lajihistoriaa tehdään myös tulevissa EM-kisoissa, kun aikuisten synkrossa nähdään suomalaispari aivan ensimmäistä kertaa. Arvokilpailun status ei aiheuta sen kummempaa painetta nuoreen ikäänsä nähden kokeneisiin voimistelijoihin. Reea kokee olevansa isoissa kisoissa kuin kotonaan. ”Olen eniten innoissani treeneistä ja kilpailemisesta EM-kisoissa, koska tunnen olevani supermukavuusalueellani suuren yleisön edessä. Myös Suomen edustaminen maailmalla on minulle aina kunnia-asia!”

Valmistautuminen tulevaan kisakauteen on jo hyvässä vauhdissa. Edustusjoukkueeseen pääseminen oli jo itsessään Kiian, Ellan ja Reean viimesyksyinen tavoite, koska etenkään aikuisten sarjassa pisterajojen ylittäminen ei ole ollenkaan helppoa. Tyttöjen valmentaja, Marleena Malkki, on tyytyväinen voimistelijoidensa tähänastiseen harjoitteluun. ”Kahden vuoden takaisesta EM-kilpailusta on menty paljon eteenpäin ennen kaikkea psyykkisellä puolella. Töitä on tehty etenkin kilpailemiseen liittyvän liiallisen jännityksen ja sen tuomien haasteiden minimoimiseksi. Suoritusvarmuus onkin parantunut huomattavasti eikä esiintyminen isoissa kisoissa enää jännitä aiemman tavoin. Kevään EM-kisoista lähdetään hakemaan rentoa suoritusta hyvällä fiiliksellä. Tällä tavalla bouncelaisilla voimistelijoilla on mahdollisuus päästä omiin pääasiallisiin tavoitteisiinsa: pystyä esittämään kilpailutilanteessa omaa parasta tekemistään.