Bouncen trampoliinivoimistelijat Iisa Kapiainen ja Ada Hynninen nousivat varapaikalta Suomen edustusjoukkueeseen maailmanlaajuiseen ikäluokkakilpailuun. Kilpailut käytiin 16.-19.11. Iso-Britannian Birminghamissa. Bouncelaiset osallistuivat 17-21 -vuotiaiden synkrokilpailuun. Osallistumisoikeudestaan pari sai tiedon vasta noin kahta viikkoa ennen kilpailua. Bouncen pari oli saavuttanut kilpailuun oikeuttavat pisteet kolmantena parina jo keväällä 2023, mutta kisapaikka aukesi toisen parin jäätyä pois aivan viime hetkellä.

Bouncen pari matkusti kisapaikalle valmentajansa kanssa tiistaina ja ikäluokan synkrokilpailu käytiin torstaina kahden treenipäivän jälkeen. Haasteilta ei vältytty kisalämmittelyssäkään, kun Ada loukkasi hieman jalkaansa juuri ennen kilpailua. Pari todettiin kuitenkin kilpailukuntoiseksi ja he pääsivät kisa-areenalle. Synkrosarja lähti hienosti käyntiin aivan yhdenaikaisilla liikkeillä, kunnes pienen ajatusvirheen takia toinen hyppijöistä ajautui päätymatolle. Näin ollen parin sarja keskeytyi harmillisesti kuudennen liikkeen jälkeen oikeuttaen pisteisiin 26,220 ja 18. sijaan.

Synkro lajina on äärimmäisen herkkä, kun oman tekemisen lisäksi parin tulee seurata toisiaan mahdollisimman hyvän yhdenaikaisuuden saavuttamiseksi. WAGC:n synkrokilpailuissa herkkyys on viety äärimmilleen, kun normaalin kahden hyppykierroksen sijaan jokaisella parilla on ainoastaan yksi kilpailukierros. Synkrossa arvostellaan molempien hyppijöiden suorituspuhtautta, pysymistä keskellä trampoliinia, vaikeusasteita sekä synkronisaatiota.

Katkenneesta sarjasta huolimatta Ada kuvailee kokemusta isoista kisoista seuraavasti: ”Oli superhienoa nähdä, kuinka taitavia monet ovat ja miten hienoja sarjoja monet tekevät! Vaikka meidän kilpailusarjamme ei onnistunutkaan suunnitelmien mukaan, niin oli hieno kokemus päästä treenaamaan ja kilpailemaan WAGC:ssa yhdessä maailman parhaiden kanssa. Saimme taas lisää motivaatiota treenata kovempaa ja kehittyä paremmaksi!”.

Samaisella parilla on edessä vielä kahdet kilpailut ennen joululomaa ja treenikautta. Paljon tsemppiä tuleviin koitoksiin!