Eilen Aluehallintovirasto linjasi uusista koronarajoituksista. Koronarajoituksista huolimatta Bouncella toiminta alkaa normaalisti, sillä pystymme pitämään turvavälit harjoituksissa.

Koronarajoitusten vaikutus harjoitusryhmiin

Cheerleading

Turvavälien toteuttamisen vuoksi olemme mukauttaneet toimintaamme. Cheerleading-joukkueet harjoittelevat harjoituksissa pienryhmissä, joissa turvavälit on mahdollista pitää. Käytössämme on isot tilat, jossa on helppo pitää turvaväliä muihin treenaajiin.

Emme harjoittele nyt alkukaudesta stuntteja, jotka vaativat kontaktia. Sen sijaan painotamme harjoituksissa akrobatiaa, cheerleadingiin liittyviä hyppyjä, “cheerkäsiä” jne. Harjoittelemme myös paljon airtrackilla ja kilpatrampoliineilla cheerleadingiin liittyviä hyppyjä ja akrobatialiikkeitä. Stunttien harjoittelu aloitetaan heti, kun koronarajoituksia puretaan.

Tramppa ja alle kouluikäisten ryhmät

Trampoliinivoimistelussa ryhmät ovat jo valmiiksi pieniä eikä lajiin kuulu muutenkaan kontaktia toisiin harjoittelijoihin. Suosimme myös alku- ja loppuverryttelyissä sellaisia treenisisältöjä, ettei kontaktia toisiin synny. Emme harjoittele rajoitusten aikana sellaisia tramppaliikkeitä, joissa tarvitaan fyysistä avustusta. Käytössämme on isot tilat, joten toisiin treenaajiin on helppo pitää etäisyyttä.

Kaikki ryhmät

Kaikkien ryhmiemme ohjaajat muistuttavat harrastajia turvavälien pitämisestä sekä hyvästä käsihygieniasta. Suosimme kaikissa ryhmissä myös sellaisia treenisisältöjä, ettei kontakteja synny. Ryhmämme pitävät harjoitusten aikana myös hyvän etäisyyden muihin harjoitteleviin ryhmiin.

Toivomme, että harrastajien kanssa kerrataan kotona koronaturvallisuusohjeet, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman turvallista.

Halliemme siivousta ja välineiden desinfiointia on tehostettu. Halliltamme löytyy myös useista pisteistä käsidesiä ja toivomme että harrastajat pesevät käsiään ja käyttävät käsidesiä ahkerasti. Mikäli aikuiset saattavat harrastajia halliin, heidän tulee käyttää kasvomaskia.

Bouncen koronaturvallisuusohjeet

TURVALLISUUSOHJEET

1. Osallistun harjoituksiin vain oireettomana! En osallistu harjoituksiin, mikäli minulla on mitään sairastumiseen viittaavia oireita! Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

2. Jos minulla ilmenee oireita harjoitusten aikana, ilmoitan niistä heti ohjaajalle ja ohjaaja selvittää, kuinka pääsen kotiin.

3. Pesen kädet saippualla (20s) aina tullessani harjoituksiin ja lähtiessäni harjoituksista. Tämä koskee myös lapsen tuovia / hakevia henkilöitä.

4. Desinfioin tai pesen kädet saippualla (20s) aina ennen välineisiin koskemista sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen ja kun kädet ovat muuten likaiset.

5. Aivastan ja yskin kertakäyttönenäliinaan, jonka heitän heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaan suuni kyynärtaipeella.

6. Voin halutessani ottaa harjoituksiin mukaan maskin ja huomioin sen käyttöön liittyvät ohjeet.

7. Pyrin pitämään treenikavereihin ja ohjaajiin metrin välin.

8. En koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellen ole juuri pessyt käsiäni.

9. Käytän vain omaa juomapulloa ja en koske kaverin tavaroihin.

10. Säilytän omat tavarat omassa kassissani harjoitusten ajan.

Turvavälien ja maskin käytön osalta on huomioitava seuraavat seikat:

– Halliin tulevilla vanhemmilla ja muilla 15 vuotta täyttäneillä saattajilla on oltava aina maski.

– Yleisissä tiloissa kaikkien on pidettävä aina 2 metrin turvaväli ja tarpeetonta hallille tuloa ja hallissa oleilua on vältettävä.

– Harjoitussaleihin saavat mennä vain ryhmien osallistujat ja ohjaajat.