Trampoliinivoimistelu harrastuksena
BounCessa harrastetaan liikuntaa yksilön ehdolla. Harjoituksissa voi käydä yhden tai useampia kertoja viikossa ilman paineita kilpailemiseen. Monet harrastajamme ovat viihtyneet lajin parissa jo useita vuosia jatkuvasti kehittyen. Tarjoamme motivoivan ja kannustavan harjoitteluympäristön. Tule voittamaan itsesi jokaisissa treeneissä!
Trampoliinivoimistelu sopii kaikenikäisille eikä harrastuksen aloittaminen vaadi aiempaa urheilutaustaa. Aikuisen ja lapsen yhteisessä Miniliikkari-ryhmässä voi aloittaa harrastuksen jo 2-vuotiaana ja Minininjojen temppukerhoon pääsee mukaan 4 -vuotiaana. Varsinaisissa trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä nuorimmat harrastajat ovat 6-vuotiaita. Yläikärajaa meillä ei ole, joten liikkumaan motivoivia harrasteryhmiä löytyy myös aikuisille! Harjoitusryhmät muodostetaan harrastajien iän ja taitotason mukaan. Samassa ryhmässä voi olla sekä tyttöjä että poikia. Ryhmässä on vain 6–10 henkilöä, jotta yksilöllinen ohjaus on mahdollista ja jokaisella on riittävästi hyppyaikaa. Harjoituksissa tehdään monipuolisesti akrobatiaa, lihaskuntoharjoittelua, leikkejä ja pelejä sekä liikkuvuusharjoitteita.
Lajin aloittamiseksi ei tarvita erityistaitoja eikä aiempaa voimistelu- tai tramppataustaa. Toki kuten kaikissa lajeissa, myös trampoliinivoimistelussa monipuolisesta liikkumisesta ennen harrastuksen aloittamista on hyötyä etenkin silloin, kun haluaa pyrkiä harrastuksessaan kilpatasolle. Trampoliinivoimistelu kehittää tasapainoa ja koordinaatiota sekä vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia. Trampoliinivoimistelussa hypätään suoraan ylöspäin ja liikkeet tehdään hypyn korkeimmassa vaiheessa. Tekniikka on siis erilainen kuin muissa voimistelulajeissa, joissa liikkeet lähtevät heti eteen- tai taaksepäin. Laji sopii erityisen hyvin myös oheisharjoitteluun eri lajien urheilijoille. Harrastuksessa ei tarvita erityisvarusteita – joustavat housut tai sortsit, t-paita tai pitkähihainen pusero ja sukat ovat riittävä asu. Hyppiessä voi käyttää myös trampoliinivoimisteluun tarkoitettuja tossuja, mutta hyvin jalassa pysyvät sukat käyvät yhtä lailla.
Harrastajillamme on mahdollisuus edetä lajissa yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti niin harraste- kuin kilpapuolellakin. Kuten kaikissa urheilulajeissa, on harjoittelun monipuolisuus ehdottoman tärkeää niin lajissa kehittymisen kuin rasitus- ja muiden urheiluvammojen ennaltaehkäisyssäkin. Siksi kannustamme kaikkia harrastajiamme ja kilpailijoitamme omaehtoiseen, aktiiviseen ja monipuoliseen liikkumiseen myös vapaa-ajalla. Laji-ihmisten mukana pysyminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Näin ollen jokaisella on mahdollisuus osallistua harrastamisen rinnalla tai harrastuksen loputtua seuran kehitystehtäviin esimerkiksi (apu)ohjaajana, tuomarina, talkooapuna tai hallituksen jäsenenä. Lue harrastajan polusta täältä!