Trampoliinivoimistelun kansainvälisiä kilpailuja on jouduttu perumaan lähes vuoden ajan koronapandemian takia. Trampoliiniväki on kuitenkin ollut aktiivinen tässä kaikkia koskettavassa tilanteessa ja pyrkinyt löytämään ratkaisuja voimistelijoiden motivaation ylläpitämiseksi ja kansainvälisten kohtaamisten luomiseksi aivan uudenlaisin keinoin. Trampoliinivoimistelussa on syksyllä käynnissä useita virtuaalisia kilpailuja, joihin pääsee osallistumaan joustavasti omalta treenisalilta käsin.

Bouncen kilpailijat ottivat osaa juuri päättyneeseen Hessen Openiin ja keräsivätkin lopulta mukavasti finaalipaikkoja. Hessen Openissa kilpaili yhteensä 262 voimistelijaa edustaen mm. Saksaa, Belgiaa, Iso-Britanniaa ja Viroa. Kilpailu kesti kaikkine kierroksineen yhteensä kuukauden. Kilpailukierroksia jokaiselle ikäryhmälle kertyi osallistujamäärästä riippuen 3-4. Jokaisella kierroksella oli alle viikko aikaa kuvata ja lähettää video kilpailusarjasta kilpailunjärjestäjälle, jonka jälkeen eri maista koottu tuomaristo arvosteli suoritukset. Yhden kierroksen sarja tuli olla kuvattu tietyn viikon aikana ja todisteena siitä käytettiin kilpailunjärjestäjän antamaa viikkokohtaista, videossa näytettävää koodia. Alkukilpailusta jatkoon pääsi 16 parasta hyppijää ja seuraavalta kierrokselta kahdeksan parasta voimistelijaa. Viimeinen finaalikierros kilpailtiin koko kilpailun neljän parhaiten menestyneen urheilijan kesken.

Bouncelaisittain Hessen Openin parhaasta sijoituksesta vastasi naisten Elite-sarjassa kilpaillut Ella Korhonen yltäen kolmen kilpailukierroksen jälkeen lopputuloksissa hienosti hopealle. Ella kuvailee ensimmäistä virtuaalikisaansa omalla tavallaan jännittäväksi kokemukseksi. ”Kisasarjaa treenihallilla kuvatessa pääsi lähes samanlaiseen fiilikseen kuin oikeissa kisoissa. Vaikka kv-kisoihin ei nyt pääsekään, on kiva saada palautetta omista sarjoista myös kansainväliseltä tuomaristolta. Odotan innolla tulevia virtuaalikisoja!” Ellan kanssa samassa sarjassa kilpaillut Reea Eräheimo sijoittui tiukassa kilpailussa kuudenneksi. Basic 15-16 -sarjassa Jessica Ljungberg ylsi myös finaaliin asti sijoittuen lopulta neljänneksi. Samassa sarjassa Ada Hynninen oli kahdeksas. Basic 13-14 -sarjassa Bouncen parhaasta suorituksesta vastasi Elli Huovinen sijoittuen upeasti seitsemänneksi.

Lajin ensimmäisessä virtuaalikilpailussa Bouncen tuomarina toimi kansainvälisestikin runsaasti tuomarointikokemusta kerännyt Susanna Tuuras. Tuomarinäkökulmasta kilpailu oli Susannan sanojen mukaisesti varsin mukava, koska tuomarointi tapahtui joustavasti omalta sohvalta käsin. Tuomareita kisaan oli ilmoittautunut eniten Saksasta ja yksittäisiä tuomareita osallistui minun lisäkseni Italiasta, Belgiasta ja Ranskasta. Susanna kokee, että mahdollisuus osallistua virtuaalikilpailuun on erittäin tärkeää myös tuomareille, koska pandemian takia tuomarointikertoja tulee huomattavasti normaalia vähemmän. ”Tuomarina kilpailuun osallistuminen oli mahtava tilaisuus nähdä kansainvälisiä suorituksia ja pitää yllä omia taitoja. Ja miten hienoa, kun oman seuran voimistelijat pärjäsivät kisassa hienosti! Kisan päätteeksi sähköpostiin tupsahti vielä mukavana yllätyksenä diplomi tuomarina toimimisesta. Olenkin tämän kivan kokemuksen jälkeen ilmoittanut itseni myös muihin etänä pidettäviin kisoihin.”

Onnittelut kaikille loistosuorituksista! Kilpailukausi jatkuu heti viikonloppuna Leppävaaran urheiluhallilla, jossa kilpaillaan trampoliinivoimistelun SM-kilpailussa. Bouncelaisia nähdään syksyn aikana myös muissa virtuaalikilpailuissa.

Bouncelaisten sijoitukset:

Basic 11-12: Elodia Rainio (9.)

Basic 13-14: Elli Huovinen (7.), Dharma Kontala (10.), Martta Kalliosalo (11.), Kerttu Kosonen (13.)

Basic 15-16: Jessica Ljungberg (4.), Ada Hynninen (8.), Iisa Kapiainen (10.), Emilia Aro (12.)

Elite 17-21: Ella Korhonen (2.), Reea Eräheimo (6.)