Tasokuvaukset

Bouncen trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä harjoitellaan pääasiassa yksilötrampoliinilla ja oheisharjoitteluna tutustutaan myös tuplaminitrampoliiniin (DMT). Cheerleading-joukkueita on syksyllä 2022 seitsemän. Molempien lajien harrasteryhmissä lajitaitojen harjoittelu aloitetaan aina perusteista edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on siis portaittaista ja tapahtuu yksilölliseen tahtiin. Trampoliinivoimistelussa harrastaja on yhdellä tasolla yleensä 1-3 vuotta, jonka jälkeen hän siirtyy seuraavalle tasolle oppimaan yhä vaikeampia liikkeitä ja sarjoja. Tason vaihdoksen mahdollisuudesta tiedotetaan kyseessä olevia harrastajia kauden vaihtumisen yhteydessä. Tasoa ei siis tule vaihtaa ja valita omin päin turvallisuussyistä. Lajin luonne mahdollistaa entistä haastavammat harjoitteet, vaikkei volttien määrä lisääntyisikään!

TRAMPOLIININ HARRASTERYHMÄT

ALKEET (alkaen 6v.):

Kaikki uudet harrastajat aloittavat alkeistasolta. Alkeistasolla opeteltavia asioita ovat mm. jännehyppy, perushypyt (kerä, taitto, haarataitto) avauksilla, tukkihyppy sekä hypyt istumaan, vatsalleen ja selälleen. Ison trampoliinin lisäksi tutustutaan tuplaminitrampoliinin perusteisiin. Maalla harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja trampoliiniliikkeiden oikeita asentoja.

ALKEISJATKO (alkaen 8v.):

Harrastaja on valmis siirtymään alkeisjatkotasolle sitten, kun perushypyt sekä hypyt selälleen, tukkiin ja vatsalleen onnistuvat ilman patjaa trampoliinivoimistelun suoritustekniikalla. Alkeisjatkotasolla opetellaan arm set -hyppy, erilaisia mattokierteitä, kuppari eteen ja taakse erilaisin variaatioin, koiravoltti sekä kerä- ja taittovoltti eteen. Lisäksi harjoitellaan liikeyhdistelmiä ja sarjoja, joita pääsee keksimään myös itse. Opittuja liikkeitä kokeillaan ison trampoliinin lisäksi myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla keskitytään mm. käsilläseisontaan ja käsinseisontakuperkeikkaan.

JATKO (alkaen 10v.):

Harrastaja voi siirtyä jatkotasolle sitten, kun erilaiset mattokierteet, taakse kuppari ja trampoliinivoimistelun luokkajärjestelmän mukainen 1. luokan sarja onnistuu teknisesti oikein. Jatkotason osaamistavoitteisiin kuuluvat mm. barani kerien ja taittaen, taaksevoltti kerien, taittaen ja suorin vartaloin, lazy back, flying ja ball out sekä näistä ja aiemmin opituista liikkeistä koostuvat yhdistelmät ja sarjat. Samoja liikkeitä harjoitellaan myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla harjoitellaan mm. käsillä kävelyä, yhden käden kärrynpyörää ja keskitytään kehoa vahvistavaan ja huoltavaan harjoitteluun.

BOUNCY (lapset ja nuoret)

Bouncy-harrasteryhmät ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa lajia entistä tavoitteellisemmin ja harjoitella useamman kerran viikossa. Bouncy-ryhmiä suositellaan erityisesti niille harrastajille, joiden tavoitteena on päästä tulevaisuudessa trampoliinivoimistelun kilparyhmiin. Bouncyyn voi hyvin ilmoittautua myös sellaiset harrastajat, joilla kilpaileminen ei olisikaan vielä mielessä. Tärkeintä on, että tykkää harjoittelemisesta ja haluaa kehittyä niin lajiliikkeissä kuin lajiosaamista tukevissa monipuolisissa liikuntataidoissakin!

Suuren kysynnän vuoksi Bouncessa aloittaa kaksi Bouncy Minit-harjoitusryhmää syksyllä 2022. Minit 1 treenaa 2-3 kertaa viikossa ja Minit 2 treenaa 3 kertaa viikossa. Bouncy-ryhmissä harjoittelua eriytetään harrastajien taitotason mukaan.

Bouncy Minit 1 (8-12v.) harjoittelee 2-3 kertaa viikossa. Harrastaja saa ilmoittautumisvaiheessa valita ottaako yksi vai kaksi lajiharjoittelukertaa trampoliinilla. Lajiharjoittelun lisäksi järjestettävällä harjoituskerralla treenataan monipuolisia liikuntataitoja vahvistavaan oheisharjoitteluun (esim. airtrack, akrobatia, koordinaatio). Bouncy Minit 2 (8-12v.) ja Bouncy Treeniryhmä (13v.+) harjoittelevat lajitaitoja trampoliinilla kahdesti viikossa ja lajia tukevaa monipuolista oheisharjoittelua järjestetään kerran viikossa (esim. tuplaminitrampoliini, kehonhallinta, lihaskunto, liikkuvuus). 

BOUNCYJEN SYKSYN HARJOITUSAJAT:

BOUNCY MINIT 1 harjoittelee keskiviikkoisin 17.00-18.30 (laji), perjantaisin 18.00-19.30 (laji)  ja lauantaisin 11.30-13.00 (oheistreenit) (harrastaja valitsee 1-2 lajiharjoituskertaa. Oheistreenit ovat pakolliset.)

BOUNCY MINIT 2 harjoittelee tiistaisin 18.00-19.30 (laji), perjantaisin 18.00-19.30 (laji) ja lauantaisin 11.30-13.00 (oheistreenit)

BOUNCY TREENIRYHMÄ harjoittelee maanantaisin 18.00- 19.30 (laji), torstaisin 18.00-19.30 (laji) ja lauantaisin 12.30-14.00 (oheistreenit)

NUORTEN TREENIRYHMÄ

Nuorten treeniryhmä on tarkoitettu motivoituneille ja useampia kertoja viikossa harjoitteleville nuorille. Ryhmä mahdollistaa tavoitteellisemman ja samalla porukalla tapahtuvan harjoittelun. Syksyllä 2022 nuorten treeniryhmä ja Bouncy junnut yhdistyivät Bouncy Treeniryhmäksi.

CHEERLEADINGIN JOUKKUEET

Syyskauden 2022 cheerleading-joukkueet:

KILPAJOUKKUEET (2013-2009 syntyneet)

BRAVE

Brave on uusi kolme kertaa viikossa harjoittelevien level 1 kilpajoukkue v. 2013-2011 syntyneille harrastajille. Tavoitteena on kilpailla kahdesti kevätkaudella. Braven treeneissä harjoitellaan lajitaitoja, mutta edetään tavoitteellisesti kohti level 1 vaativimpia taitoja (flikki, stuntteja suorille käsille sekä haastavammat yhden jalan stuntit).

Brave-joukkueen vastuuvalmentajat: Alli Kuivalainen ja Frida Korvenoja

Brave-joukkueen treenipäivät tiistai klo 17.00-18.30, perjantai klo 17.00-18.30 ja lauantai klo 10.00-11.30.

BRISK

Brisk on Bouncen toinen uusi level 1 kisajoukkue v. 2011-2009 syntyneille harrastajille. Myös Brisk harjoittelee kolme kertaa viikossa level 1 vaativampia taitoja ja kilpailee kaksi kertaa kevätkaudella.

Brave ja Brisk on suunnattu jo hetken cheerleadingia harrastaneille. Joukkueet soveltuvat myös lajinvaihtajille (esim. voimistelulajit). Uusiin kilpajoukkueisiin valitaan ennen kaikkea motivoituneita harrastajia, joilta löytyy hyvät motoriset perustaidot sekä valmiudet oppia vaikeampia taitoja ja joilla on hallussa jo joitakin cheerleadingin perusteita.

Brisk-joukkueen vastuuvalmentajat: Peppi Forsblom ja Jenna Kotakorpi

Brisk-joukkueen treeniajat ovat maanantai klo 18.00-19.30, keskiviikko klo 18.30-20.00 ja torstai klo 17.00-18.30

 

HARRASTEKILPAJOUKKUEET (2015-2009 ja 2010-2006 syntyneet) 

BLOOMING

Blooming on kaksi kertaa viikossa treenaavien level 1 harrastekilpajoukkue v. 2009-2015 syntyneille harrastajille. Joukkue kilpailee kerran kevätkaudella level 1 harrastekilpailuissa.  Joukkue sopii harrastajille, jotka ovat harrastaneet cheerleadingia aikaisemmin Bouncen muissa joukkueissa tai vaikkapa muissa seuroissa. Joukkue sopii hyvin myös lajinvaihtajille.

Blooming-joukkueen vastuuvalmentajat: Alli Kuivalainen ja Frida Korvenoja

Bloomingin treeniajat ovat tiistai klo 18.00-19.30 ja lauantai klo 11.30-13.00

BLISSFUL

Blissful on kaksi kertaa viikossa treenaavien level 1 harrastekilpajoukkue v. 2009-2015 syntyneille harrastajille. Joukkue kilpailee kerran kevätkaudella level 1 harrastekilpailuissa.  Joukkue sopii harrastajille, jotka ovat harrastaneet cheerleadingia aikaisemmin Bouncen muissa joukkueissa tai vaikkapa muissa seuroissa. Joukkue sopii hyvin myös lajinvaihtajille.

Blissful-joukkueen vastuuvalmentaja: Frida Korvenoja

Blissful treenipäivät ovat tiistai ja perjantai klo 15.30-17.00

BLAZING

Blazing on kaksi kertaa viikossa harjoittelevien harrastekilpajoukkue. Joukkue on suunnattu v. 2010-2006 syntyneille harrastajille. Tähän joukkueeseen haluvien ei tarvitse osallistua katsastustilaisuuteen, vaan sinne voi ilmoittautua suoraan Hoikan (jäsenrekisteri) kautta. Joukkue sopii hyvin myös lajinvaihtajille.

Blazing-joukkueen vastuuvalmentajat: Peppi Forsblom ja Jenna Kotakorpi

Blazingin treeniajat ovat maanantai klo 19.00-20.30 ja torstai 18.30-20.00

 

HARRASTEJOUKKUEET (2016-2009 syntyneet)

BUBBLY ja BEAMING ovat STAGE-harrastetapahtumaan osallistuvia joukkueita, jotka treenaavat cheerleadingin perusteita kerran viikossa. Bubbly ja Beaming soveltuvat uusien harrastajien ensimmäisiksi joukkueiksi ja harrastuksen aloittamiseen matalalla kynnyksellä. Taitojen karttuessa harrastaja voi halutessaan siirtyä harrastekilpajoukkue Bloomingiin tai hakea katsatustilaisuuden kautta Brisk- tai Brave-kilpajoukkueisiin.

Bubbly on suunnattu vuosina 2016-2013 syntyneille harrastajille. Bubbly-joukkueen vastuuvalmentaja: Jemina Salmivuori ja harjoitusaika on lauantaisin klo 11.00-12.30

Beaming on suunnattu 2013-2009 syntyneille harrastajille. Beaming-joukkueen vastuuvalmentajat: Peppi Forsblom ja Jenna Kotakorpi ja harjoitusaika on keskiviikkoisin klo 17-18.30

 

Lyhytkurssit ja leirit

Järjestämme aika ajoin tramoliinivoimistelun ja cheerleadingin lyhytkursseja. Kurssien teemoja mietittäessä kuuntelemme harrastajien toiveita. Ajankohtaiset kurssit löydät täältä.  Kurssi on hyvä tapa saada viikkoon lisätreenikerta sitoutumatta kuitenkaan mukaan koko kaudeksi. Kurssit ovat myös hyvä tapa kehittää omaa osaamistaan haluamallaan osa-alueella. Lisäksi järjestämme koulujen loma-aikoina 7-12-vuotiaille trampoliinivoimistelu- tai cheerleading-painotteisia päiväleirejä.