Tasokuvaukset

Bouncen trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä harjoitellaan pääasiassa yksilötrampoliinilla ja oheisharjoitteluna tutustutaan myös tuplaminitrampoliiniin (DMT). Cheerleading-joukkueita on syksyllä 2022 seitsemän. Molempien lajien harrasteryhmissä lajitaitojen harjoittelu aloitetaan aina perusteista edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on siis portaittaista ja tapahtuu yksilölliseen tahtiin. Trampoliinivoimistelussa harrastaja on yhdellä tasolla yleensä 1-3 vuotta, jonka jälkeen hän siirtyy seuraavalle tasolle oppimaan yhä vaikeampia liikkeitä ja sarjoja. Tason vaihdoksen mahdollisuudesta tiedotetaan kyseessä olevia harrastajia kauden vaihtumisen yhteydessä. Tasoa ei siis tule vaihtaa ja valita omin päin turvallisuussyistä. Lajin luonne mahdollistaa entistä haastavammat harjoitteet, vaikkei volttien määrä lisääntyisikään!

TRAMPOLIININ HARRASTERYHMÄT

ALKEET (alkaen 6v.):

Kaikki uudet harrastajat aloittavat alkeistasolta. Alkeistasolla opeteltavia asioita ovat mm. jännehyppy, perushypyt (kerä, taitto, haarataitto) avauksilla, tukkihyppy sekä hypyt istumaan, vatsalleen ja selälleen. Ison trampoliinin lisäksi tutustutaan tuplaminitrampoliinin perusteisiin. Maalla harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja trampoliiniliikkeiden oikeita asentoja.

ALKEISJATKO (alkaen 8v.):

Harrastaja on valmis siirtymään alkeisjatkotasolle sitten, kun perushypyt sekä hypyt selälleen, tukkiin ja vatsalleen onnistuvat ilman patjaa trampoliinivoimistelun suoritustekniikalla. Alkeisjatkotasolla opetellaan arm set -hyppy, erilaisia mattokierteitä, kuppari eteen ja taakse erilaisin variaatioin, koiravoltti sekä kerä- ja taittovoltti eteen. Lisäksi harjoitellaan liikeyhdistelmiä ja sarjoja, joita pääsee keksimään myös itse. Opittuja liikkeitä kokeillaan ison trampoliinin lisäksi myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla keskitytään mm. käsilläseisontaan ja käsinseisontakuperkeikkaan.

JATKO (alkaen 10v.):

Harrastaja voi siirtyä jatkotasolle sitten, kun erilaiset mattokierteet, taakse kuppari ja trampoliinivoimistelun luokkajärjestelmän mukainen 1. luokan sarja onnistuu teknisesti oikein. Jatkotason osaamistavoitteisiin kuuluvat mm. barani kerien ja taittaen, taaksevoltti kerien, taittaen ja suorin vartaloin, lazy back, flying ja ball out sekä näistä ja aiemmin opituista liikkeistä koostuvat yhdistelmät ja sarjat. Samoja liikkeitä harjoitellaan myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla harjoitellaan mm. käsillä kävelyä, yhden käden kärrynpyörää ja keskitytään kehoa vahvistavaan ja huoltavaan harjoitteluun.

BOUNCY (lapset ja nuoret)

Bouncy-harrasteryhmät ovat tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa lajia entistä tavoitteellisemmin ja harjoitella useamman kerran viikossa. Bouncy-ryhmiä suositellaan erityisesti niille harrastajille, joiden tavoitteena on päästä tulevaisuudessa trampoliinivoimistelun kilparyhmiin. Bouncyyn voi hyvin ilmoittautua myös sellaiset harrastajat, joilla kilpaileminen ei olisikaan vielä mielessä. Tärkeintä on, että tykkää harjoittelemisesta ja haluaa kehittyä niin lajiliikkeissä kuin lajiosaamista tukevissa monipuolisissa liikuntataidoissakin!

Bouncy Minit 1 & 2 (8-12v.) harjoittelee 2-3 kertaa viikossa. Harrastaja saa ilmoittautumisvaiheessa valita ottaako yksi vai kaksi lajiharjoittelukertaa trampoliinilla. Lajiharjoittelun lisäksi järjestettävällä harjoituskerralla treenataan monipuolisia liikuntataitoja vahvistavaan oheisharjoitteluun (esim. airtrack, akrobatia, koordinaatio). Bouncy Treeniryhmä (13v.+) harjoittelevat lajitaitoja trampoliinilla kahdesti viikossa ja lajia tukevaa monipuolista oheisharjoittelua järjestetään kerran viikossa (esim. tuplaminitrampoliini, kehonhallinta, lihaskunto, liikkuvuus). 

NUORTEN TREENIRYHMÄ

Nuorten treeniryhmä on tarkoitettu motivoituneille ja useampia kertoja viikossa harjoitteleville nuorille. Ryhmä mahdollistaa tavoitteellisemman ja samalla porukalla tapahtuvan harjoittelun. Syksyllä 2022 nuorten treeniryhmä ja Bouncy junnut yhdistyivät Bouncy Treeniryhmäksi.

CHEERLEADINGIN JOUKKUEET

KILPAJOUKKUEET: 

Kisajoukkueille tulee kausimaksun ja jäsenmaksun lisäksi myös kisamaksu, jolla katetaan kilpailuista aiheutuvia kuluja (ilmoittautumismaksut, musiikki, puvut, rekvisiitta ja ohjaajaresurssit kilpailuiden osalta). Tarkemmat tiedot löytyvät kauden alussa lähteneestä vanhempainillan yhteenvedosta sekä kisaavien joukkueiden infokirjeestä.

MINIT LEVEL 1, BRAVE

Brave on kolme kertaa viikossa harjoittelevien level 1 kilpajoukkue v. 2014-2012 syntyneille harrastajille. Tavoitteena on kilpailla kahdesti kevätkaudella. Braven treeneissä harjoitellaan lajitaitoja, mutta edetään tavoitteellisesti kohti level 1 vaativimpia taitoja (flikki, stuntteja suorille käsille sekä haastavammat yhden jalan stuntit).

Joukkueen vastuuvalmentajat: Alli K ja Frida

Brave- joukkue treenaa: 

 • Tiistaisin klo: 17.30-19.00
 • Perjantaisin klo: 17-18.30
 • Sunnuntaisin klo: 13.30-15
MINIT LEVEL 2, BULLETPROOF

Bulletproof on uusi minien level 2- tason kilpajoukkue. Joukkue on tarkoitettu v. 2014-2012 syntyneille harrastajille. Bulletproof treenaa kolme kertaa viikossa ja tavoitteena on kisata kahdesti kevätkaudella. Joukkueessa harjoitellaan akrobatiaa, stuntteja, pyramideja, avorivitekniikkaa sekä kevään kisaohjelmaa. Lajiharjoitteiden lisäksi harjoituksissa on ohjattu alku- ja loppuverryttely. Liikunnalliset pelit ja leikit ovat myös osana harjoituksia.

Joukkueen vastuuvalmentajat: Alli K ja Frida

Bulletproof- joukkue treenaa:

 • Tiistaisin klo: 18.30-20
 • Perjantaisin klo: 18.30-20
 • Sunnuntaisin klo: 15-17
YOUTH LEVEL 1, BRISK

Brisk on youth level 1 kilpajoukkue v. 2012-2009 syntyneille harrastajille. Myös Brisk harjoittelee kolme kertaa viikossa level 1 vaativampia taitoja ja kilpailee kaksi kertaa kevätkaudella.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Peppi

Brisk-joukkueen treeniajat:

 • Maanantaisin klo: 18-19.30
 • Keskiviikkoisin klo: 17-18.30
 • Torstaisin klo: 17-18.30
YOUTH LEVEL 2, BREEZY

Breezy on uusi youth level 2 sarjan kilpajoukkue. Joukkue treenaa tavoitteellisesti kolme kertaa viikossa. Joukkueen tavoitteena on kisata kaksi kertaa kevätkaudella.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Peppi

Breezy- joukkueen treeniajat:

 • Maanantaisin klo: 17-18.30
 • Keskiviikkoisin klo: 18.30-20
 • Torstaisin klo: 18-20
JUNIORIT LEVEL 1-2, BLAZING 

Blazing on kaksi kertaa viikossa harjoittelevien junioreiden level 1-2 kilpajoukkue. Joukkue on suunnattu v. 2010-2005 syntyneille harrastajille. Joukkue esiintyy seuran kevät- ja talvinäytöksissä sekä tavoitteena kilpailla keväällä yksissä kilpailuissa. Tähän joukkueeseen voi ilmoittautua suoraan Hoikan (jäsenrekisteri) kautta. Joukkue sopii hyvin myös lajinvaihtajille.

Joukkueen vastuuvalmentajat: Satu

Blazingin treeniajat:

 • Maanantaisin klo: 19-20.30
 • Keskiviikkoisin klo: 19.30-21

HARRASTEKILPAJOUKKUEET:

Harrastekilpajoukkueille tulee kausimaksun ja jäsenmaksun lisäksi myös kisamaksu, jolla katetaan harrastatapahtumasta tai -kisasta aiheutuvia kuluja (ilmoittautumismaksut, musiikki, puvut, rekvisiitta ja ohjaajaresurssit kilpailuiden osalta). Tarkemmat tiedot löytyvät kauden alussa lähteneestä vanhempainillan yhteenvedosta sekä kisaavien joukkueiden infokirjeestä.

Harjoituksissa treenataan cheerleadingin level 1 taitoja, kuten stuntteja (reisiseisonnat, feimi, mini- ja pikkulibbe ja puolivälit), pyramideja, cheerhyppyjä sekä akroa (kärrynpyörät, kuperkeikat, silta ja siltakaato, arabialainen, flikin alkeet). Harjoituksissa treenataan myös monipuolisia liikuntataitoja erilaisten pelien ja leikkien kautta.

BLOOMING v. 2012-2016 syntyneet

Blooming on kaksi kertaa viikossa treenaavien level 1 harrastekilpajoukkue v. 2012- 2016 syntyneille harrastajille. Joukkue esiintyy seuran talvi- ja kevätnäytöksissä sekä kilpailee kerran kevätkaudella level 1 harrastekilpailuissa. Joukkue sopii harrastajille, jotka ovat harrastaneet cheerleadingia aikaisemmin Bouncen muissa joukkueissa tai vaikkapa muissa seuroissa. Joukkue sopii hyvin myös lajinvaihtajille.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Hanna

Bloomingin treeniajat:

 • Tiistaisin klo 17.00-18.30
 • Lauantaisin klo 10.00-11.30
BLISSFUL v. 2009-2015 syntyneet

Blissful on kaksi kertaa viikossa treenaavien level 1 harrastekilpajoukkue v. 2009- 2015 syntyneille harrastajille. Joukkue esiintyy seuran talvi- ja kevätnäytöksissä sekä kerran kevätkaudella STAGE-tapahtumassa.  Joukkue sopii harrastajille, jotka ovat harrastaneet cheerleadingia aikaisemmin Bouncen muissa joukkueissa tai vaikkapa muissa seuroissa. Joukkue sopii hyvin myös lajinvaihtajille.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Hanna

Blissful treeniajat:

 • Tiistaisin 15.30-17.00
 • Perjantaisin 15.30-17.00

STARTTIJOUKKUEET:

Seuramme starttijoukkueet toimivat hyvin uusille harrastajille. Joukkueet ovat matalan kynnyksen joukkueita jotka treenaavat kerran viikossa. Joukkueet esiintyvät seuramme kevät- ja talvinäytöksissä. Harrastejoukkueiden harjoituksissa treenataan cheerleadingin perusteita, eli stuntteja (nostoja), akrobatiaa (kuperkeikat, kärrynpyörät, sillat ja siltakaadot), cheerhyppyjä ja pyramideja. Harjoituksissa pelataan ja leikitään liikunnallisia pelejä ja leikkejä sekä harjoitellaan monipuolisia liikuntataitoja.

Joukkueista voi edetä Harrastekilpajoukkueisiin Blissfuliin ja Bloomingiin.

BUBBLY

Bubbly on alkeistason joukkue, level 0-1, joka on tarkoitettu v. 2014-2017 syntyneille. Joukkue treenaa kerran viikossa Perjantaisin klo 17.00-18.30.

Joukkueen vastuuvalmentajat: Hanna ja Tiiti

BEAMING

Beaming on alkeistason joukkue, level 0-1, joka on tarkoitettu v. 2010-2014 syntyneille. Joukkue treenaa kerran viikossa Keskiviikkoisin klo: 18.00-19.30.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Satu

BOLD

Bold on alkeistason joukkue, level 0-1, joka on tarkoitettu v. 2013-2016 syntyneille. Joukkue treenaa kerran viikossa Lauantaisin klo: 11.30-13.00.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Hanna

BASE

Base on alkeistason joukkue, level 0-1, joka on tarkoitettu v. 2012-2016 syntyneille. Joukkue treenaa kerran viikossa Maanantaisin klo: 15.30-17.00.

Joukkueen vastuuvalmentaja: Hanna

Lyhytkurssit ja leirit

Järjestämme aika ajoin tramoliinivoimistelun ja cheerleadingin lyhytkursseja. Kurssien teemoja mietittäessä kuuntelemme harrastajien toiveita. Ajankohtaiset kurssit löydät täältä.  Kurssi on hyvä tapa saada viikkoon lisätreenikerta sitoutumatta kuitenkaan mukaan koko kaudeksi. Kurssit ovat myös hyvä tapa kehittää omaa osaamistaan haluamallaan osa-alueella. Lisäksi järjestämme koulujen loma-aikoina 7-12-vuotiaille trampoliinivoimistelu- tai cheerleading-painotteisia päiväleirejä.