Tasokuvaukset

Bouncen trampoliinivoimistelun harrasteryhmissä harjoitellaan yksilötrampoliinilla ja tuplaminitrampoliinilla (DMT), joiden molempien harjoituksissa pääset kokeilemaan myös toista lajia. Cheerleading-joukkueita on lisäksi neljä. Harrasteryhmissä temppujen harjoittelu aloitetaan aina perusteista edeten vähitellen vaikeampiin liikkeisiin. Uudet liikkeet perustuvat aina aiemmin opittuihin, teknisesti ja turvallisesti hallittuihin perusliikkeisiin. Eteneminen on portaittaista ja tapahtuu yksilölliseen tahtiin. Trampoliinivoimistelussa harrastaja on yhdellä tasolla yleensä 1-3 vuotta, jonka jälkeen hän siirtyy seuraavalle tasolle oppimaan yhä vaikeampia liikkeitä ja sarjoja. Tason vaihdoksen mahdollisuudesta tiedotetaan kyseessä olevia harrastajia kauden vaihtumisen yhteydessä. Tasoa ei siis tule vaihtaa ja valita omin päin turvallisuussyistä! Lajin luonne mahdollistaa entistä haastavammat harjoitteet, vaikkei volttien määrä lisääntyisikään! Bouncessa harrastajalla on mahdollisuus edetä alkeisryhmästä aloittaen aina edistyneisiin asti. Ryhmän ohjaaja arvioi ja suosittelee harrastajaa tarvittaessa siirtymään seuraavalle tasolle.

TRAMPOLIININ HARRASTERYHMÄT

ALKEET (alkaen 6v.):

Kaikki uudet harrastajat aloittavat alkeistasolta. Alkeistasolla opeteltavia asioita ovat mm. jännehyppy, perushypyt (kerä, taitto, haarataitto) avauksilla, tukkihyppy sekä hypyt istumaan, vatsalleen ja selälleen. Ison trampoliinin lisäksi tutustutaan tuplaminitrampoliinin perusteisiin. Maalla harjoitellaan mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja trampoliiniliikkeiden oikeita asentoja.

ALKEISJATKO (alkaen 8v.):

Harrastaja on valmis siirtymään alkeisjatkotasolle sitten, kun perushypyt sekä hypyt selälleen, tukkiin ja vatsalleen onnistuvat ilman patjaa trampoliinivoimistelun suoritustekniikalla. Alkeisjatkotasolla opetellaan arm set -hyppy, erilaisia mattokierteitä, kuppari eteen ja taakse erilaisin variaatioin, koiravoltti sekä kerä- ja taittovoltti eteen. Lisäksi harjoitellaan liikeyhdistelmiä ja sarjoja, joita pääsee keksimään myös itse. Opittuja liikkeitä kokeillaan ison trampoliinin lisäksi myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla keskitytään mm. käsilläseisontaan ja käsinseisontakuperkeikkaan.

JATKO (alkaen 10v.):

Harrastaja voi siirtyä jatkotasolle sitten, kun erilaiset mattokierteet, taakse kuppari ja trampoliinivoimistelun luokkajärjestelmän mukainen 1. luokan sarja onnistuu teknisesti oikein. Jatkotason osaamistavoitteisiin kuuluvat mm. barani kerien ja taittaen, taaksevoltti kerien, taittaen ja suorin vartaloin, lazy back, flying ja ball out sekä näistä ja aiemmin opituista liikkeistä koostuvat yhdistelmät ja sarjat. Samoja liikkeitä harjoitellaan myös tuplaminitrampoliinilla. Maalla harjoitellaan mm. käsillä kävelyä, yhden käden kärrynpyörää ja keskitytään kehoa vahvistavaan ja huoltavaan harjoitteluun.

EDISTYNEET (alkaen 12v.)

Harrastaja on valmis siirtymään edistyneisiin jatkotason jälkeen, kun hän osaa suorittaa oikeaoppisesti voltit eteen ja taakse (kerä, taitto, suora), niiden yhdistelmiä sekä baranin, flyingin, ball outin ja lazybackin. Ryhmässä jatketaan jatkotasolla opittujen taitojen harjoittelua (korkeus, laatu, tekniikka) ja tehdään yhä vaikeampia liikeyhdistelmiä ja -sarjoja. Harjoiteltavia liikkeitä ovat mm. lazyback, flying, cody, full, barani ball out, rudy sekä tuplavoltit.

FREESTYLE (alkaen 12v.)

Trampoliinihyppääminen ei ole vakavaa puuhaa. Tässä ryhmässä vaatimukset nilkkojen ojennuksista (niin hienoja kuin ne ovatkin) jätetään vähemmälle, ja keskitytään erilaisiin temppuihin. Lähtökohtana on turvallisuus. Freestyle-ryhmä on tarkoitettu tytöille ja pojille, jotka haluavat hyppiä kilpatrampoliineilla omia temppujaan turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Ohjaaja on paikalla ja antaa tarvittaessa neuvoja hyppijöille. Tunti perustuu kuitenkin vapaamuotoiseen harjoitteluun, eikä temppuja tarvitse opetella vain trampoliinivoimistelun tekniikoiden mukaisesti. Ryhmä soveltuu erinomaisesti esimerkiksi muiden lajien oheisharjoitteluun tai vain hauskanpitoon!

CHEERLEADINGIN JOUKKUEET

Bouncella aloittaa syksyllä 2021 neljä uutta cheerleading-joukkuetta:

Suuren kysynnän vuoksi Bouncella aloittaa syksyllä toinen 7-12-vuotiaiden 1xviikossa harjoitteleva joukkue, Bounce Bubbly!

MINIT (7-12 V.)

BOUNCE BEAMING

(18.8. alkaen) ke klo 17.00-18.30

BOUNCE BLISSFUL

(16.8. alkaen) ma ja to klo 17.00-19.00

BOUNCE BUBBLY

(18.8. alkaen) ke klo 18.30-20.00

JUNNUT (13-18 V.)

BOUNCE BLAZING

(19.8. alkaen) to klo 18.30-20.00

BOUNCE BRAVE

(16.8. alkaen) ma ja ke klo 18.00-20.00

Bounce Brave ja Bounce Blissful ovat cheerleadingin harrastejoukkueita. Joukkueet ovat tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harjoitella lajia kahdesti viikossa, mutta myös niille, joilla on aiempaa kokemusta cheerleadingista, jostakin voimistelulajista tai esim. tanssista. Harjoitukset koostuvat pääasiassa stunteista eli nostoista, akrobatiasta ja muista lajin osa-alueista.

Bounce Blazing, Beaming ja Bubbly ovat cheerleadingin starttijoukkueita, joissa pääsee tutustumaan cheerleadingin perusteisiin. Joukkue on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille aiemmasta liikuntataustasta riippumatta. Starttijoukkueiden harjoitukset koostuvat myös pääasiassa stunteista eli nostoista, akrobatiasta ja muista lajin osa-alueista.

Joukkueisiin pääset ilmoittautumaan täältä.